Tervetuloa tutustumaan Arvilan puutarhaan ja aitan museoon

Aika: 15.6.2019 klo 13
Paikka: Nastolan Ruuhijärvi

Tervetuloa tutustumaan Arvilan puutarhaan ja aitan museoon

Arvilan tila on yksi Nastolan Ruuhijärven kylän kantatiloista. Tila siirtyi Päivän perheelle 2005. Ensin keskityttiin päärakennuksen kunnostamiseen, myöhemmin sivurakennuksiin ja puutarhaan. Kunnostetun aitan alakerroksen suurimpaan huoneeseen perustettiin pieni kotimuseo tilan esineistöstä. Vuoden 2019 teema museossa on Ruuhijärven kirjasto.

Puutarhaa lähdettiin tekemään tositarkoituksella muutama vuosi sitten. Kasvimaan jatkeeksi nousi kasvihuone, entiselle perunamaalle perustettiin pieni arboretum eli puulajipuisto. Kivimuurin katveeseen kehkeytyi rosario. Perennalajikkeita on satoja, erilaisia puita (tosin moni vielä pensaan kokoisena) kymmeniä. Marja- ja hedelmätarhan oma erikoisuus on keltainen vadelma, joka on yksi tilan alkuperäisistä kasveista. Puutarhan hoito perustuu kierrätykseen ja luonnonmukaisuuteen.

Nyt Jytyn jäsenillä on tilaisuus päästä yksityiskierrokselle puutarhaan ja museoon Katja Päivän opastuksella. Talo tarjoaa pullakahvit, toivottavasti sään suosiessa puutarhassa.

Retki Arvilaan tapahtuu omin kyydein lauantaina 15.6.2019. Esittely alkaa klo 13. Lahden keskustasta ajaa paikalle n. puolisen tuntia. Osoite on Hevossuontie 20 15580 Ruuhijärvi. Lahdesta päin vt12 Nastolaan ja sieltä Pajulahden urheilukeskuksen ohi Ruuhijärvelle on nopein ja selkein reitti.

Tarjoilun ja mahdollisten kimppakyytien vuoksi ilmoittaudu Jytyn toimistoon Raija Saviojalle jytylahti@phnet.fi ke 12.6.2019 mennessä, ilmoita samalla mahdolliset allergiat.

Tervetuloa!